Ik ben Nel van Scheppingen.

Met mijn man en drie kinderen ben ik vanaf 2000 in Zeewolde komen wonen. In 2003 ben ik begonnen bij de vrijwillige brandweer in Zeewolde. Hier heb ik 12,5 jaar met veel passie gewerkt.

Mijn creatieve kant heb ik mogen benutten om met een team de nieuwe kazerne in te mogen richten en aan te kleden. Een heel project maar trots op het resultaat. Hier begon het schilderen ook weer voorzichtig mijn interesse te krijgen, en heb dan ook Willem Alexander mogen schilderen voor de kazerne. Na het afsluiten van deze carrière ben ik volledig over gegaan op het schilderen.

Als kind tekende ik erg veel en heb in de jaren verschillende technieken uitgeprobeerd. Sinds 6 jaar schilder ik met olieverf. Deze techniek, het laag op laag schilderen  zorgt voor warmte en diepte. Hier probeer ik dan zo zoveel mogelijk tijd in te stoppen en heb dan ook al aardig wat werken gemaakt.

Ik schilder realistisch met vaak warme kleuren.

Schilderijen krijgen bij mij geen naam, omdat het bij ieder  ander emotie oproept.

In mijn close up schilderijen probeer ik toch de schoonheid, kwetsbaarheid en puurheid te vangen.

www.nelvanscheppingen.nl